- Ungdom -   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TC Sjælland | Gallerier |
  Ungdomstræning: 6-12 år
Børne- og U-startside
Info fra lederne
Farum OK's Skovtrolde (2-8 år)
Ungdomstræning (6-12 år)
Vinter-ungdomstræning
(12-21 år)
Aktivitetsplan
Tekniktræning
Mærkeprøver
Lederne
Links for B-og-U

Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Hvad er Orientering?
Klubdragter
Løbskonto

u-afdelingHvem er det for?

Ungdomstræningen er for ungdomsløbere mellem ca. 6 og 12 år.

Vi træner med udgangspunkt fra Klubhuset på Ryttergårdsvej 104, hvor vi mødes hver fredag kl. 17-18.30 i de uger, hvor der også er skolegang.

Hvor er det - og hvornår?

Vi træner med udgangspunkt fra Klubhuset på Ryttergårdsvej 104, hvor vi mødes hver tirsdag kl. 17-18.30 i de uger, hvor der også er skolegang.

Hvad foregår der?
Til ungdoms-træningen starter vi med noget fælles opvarmning/leg og fortsætter med nogle orienterings-øvelser enten omkring klubhuset eller i en af de nærliggende skove.

Der er ikke nogen, der bliver sendt ud alene, hvis de ikke føler sig klar til det. Træningen foregår under kyndig ledelse af vores ungdoms-træner Freja med assistance fra en eller to andre. Der bliver lagt lige meget vægt på, at det skal være sjovt og hyggeligt og at der skal læres noget. Vi slutter gerne af med et stykke frugt og noget saftevand.

Må mor og far komme med?
Det er tilladt at medbringe en forælder eller anden voksen, hvis du foretrækker det - det vigtigste er, at alle føler sig godt tilpas.

Hvornår kan jeg "rykke op"?
Selvom aldersinddelingen er op til 14 år, oplever vi at mange af ungdomsløberne gerne vil fortsætte i længere tid. Det får de lov til, men vi anbefaler, at de kommer med til tekniktræningen om torsdagen, som er mere udfordrende. Der er dog ikke helt samme mulighed for at være sociale til tekniktræningen, da det foregår i skoven på individuelle baner.

Fællesspisning og overnatning
Et par gange hver sæson bliver der arrangere fælles-spisning med overnatning umiddelbart efter fra fredag til lørdag eller blot fællesspisning umiddelbart efter træningen. Til fælles-spisningerne er forældre og søskende også meget velkomne, så kan vi forhåbentlig også få talt lidt mere sammen.

Andre aktiviteter for 2-12 år
I Østkredsen (Sjælland med tilhørende øer), bliver der afholdt mini-kurser for de 8-10 årige og U1-kurser for de 11-13 årige. Minikurserne strækker sig typisk over en for­middag/tidlig efter-middag, hvor U1-kurserne bliver afholdt fra fredag til søndag. Begge kurser er meget velbesøgte af kredsens ungdoms-løbere med op til 50 deltagere.

Skovcup er et løb kun for børn og det foregår over seks onsdage om foråret og fem onsdage om efteråret. Læs meget mere om Skovcup her!

Tekniktræning (8-21 år)
Tekniktræningen foregår i sommerhalvåret mellem påskeferien og sommerferien og igen mellem sommerferien og efterårsferien og er for alle klubbens medlemmer. Der er mellemsvære og svære baner for de rutinerede løbere og en let bane til dem, der endnu ikke er så rutinerede. Der er samlet afgang fra klubhuset kl. 17 eller man møder selv frem til startstedet i de skiftende skove mellem kl. 17.15 og 17.45.

Flere aktiviteter du kan deltage i:

Kurser
I Østkredsen (det er Sjælland med tilhørende øer), bliver der afholdt mini-kurser for de 8-10 årige og U1-kurser for de 11-13 årige. Minikurserne strækker sig typisk over en formiddag/tidlig eftermiddag, hvor U1-kurserne bliver afholdt fra fredag til søndag. Begge kurser er meget velbesøgte af kredsens ungdomsløbere med op til 50 deltagere.

Se kalenderen under Aktivitetsplan i menuen.

Senest rettet den 17/08-2015