- Ungdom -   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TC Sjælland | Gallerier |
  Farum OK's Skovtrolde
Børne- og U-startside
Info fra lederne
Farum OK's Skovtrolde (2-8 år)
Lille-FUT (6-12 år)
Store-FUT (13-20 år)
Aktivitetsplan
Tekniktræning
Mærkeprøver
Lederne
Links for B-og-U
Kontakt
 
Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Hvad er Orientering?
Klubdragter
Løbskonto
Kontingent

 

Farum OK's Skovtrolde er klubbens yngste gruppe - børn fra 2 til 8 år.

 

I Skovtrolde aldersgruppen har vi fokus på børns lyst til at være aktive fra de er helt små.
Målet er at fastholde børnenes medfødte interesse for sport og bevægelse gennem sjove og spændende natur-oplevelser.


På denne side kan du læse om:

 

 


Skovcuppen
Hovedaktiviteten for Farum OK's Skovtrolde er deltagelse i Skovcuppen: 5 børneløb forår og 5 børneløb efterår. Disse løb foregår i Nordsjælland og der er både afmærkede baner for små børn (i følge med forældre) og baner for større børn, der kan løbe alene.
Løbene i foråret starter i slutningen af april eller starten af maj. Efterårets løb starter samtidig med at skoleferien slutter. Programmet vil du kunne finde på skovcup.dk i god tid inden løbene. Følg linket, som du finder ud for SKOVCUP skiltet herunder.
I perioden fra påske og frem til skovcuppen starter og igen fra skovcup-løbene i efteråret slutter og frem til efterårsferien har vi sjov træning for skovtroldene fra klubhuset hver onsdag. Se Skovtrolde-træning fra klubhuset.

Hvordan foregår et Skovcup-løb?
Der er poster med klippetænger på alle banerne, og for de små er der også et billede af en tegneserie figur, et dyr eller lignende på posten. På hver post gælder det så for barnet om at finde det tilsvarende lille billede på det kontrolkort, de har fået med rundt, og bruge klippetangen til at klippe et kontrolmærke i billedet på kontrolkortet. De fleste børn synes det er en spændende "skattejagt", men ofte kan sjove pinde, spændende insekter eller grankogler undervejs forårsage, at turen tager længere tid end man umiddelbart har planlagt smile. Efter løbet er der frugt eller brød og vand/saft til børnene, så mange vælger den dag at gøre lidt mindre ud af aftensmaden. Hvis man gennemfører 3 af de 5 løb i efterårssæsonen, eller 4 af de 6 løb i forårssæsonen, får man også en lille præmie ved det sidste løb.

Retur til toppen af siden

Du er velkommen til at spørge

Der er ofte mange spørgsmål, man gerne vil have svar på, når man prøver en ny sportsgren med sine børn. Når du kommer frem til startstedet er der opsat skilte, der fortæller hvordan du kommer i gang med løbet. Farum OK’s ungdomstrænere er der også det meste af tiden og kan svare på dine spørgsmål, hvis du kommer i tvivl om noget. Du kan kende os på Farum OK-beachflaget og Skovtrolde maskotten (den fra siden her), der vil være med ude hver gang. Hvis vi undtagelsesvist lige selv er i skoven med nogle børn, når du kommer frem, er arrangørerne fra Skovcup også altid klar til at vejlede.

Skovcup LÆS mere om tider, mødesteder og indhold på skovcup.dk eller i vores Skovtrolde folder.

Nyt!Skovtrolde-træning fra klubhuset

Skovtrolde-træningen foregår de fire onsdage, som ligger mellem Påske og første afdeling af skovcuppen - altså den 19/4, 26/4 og 3/5 kl. 16.45-17.45 fra klubhuset på Ryttergårdsvej 104.
"Træningen" bliver lagt an på leg og sjove oplevelser. Vi vil forsøge at få lavet en børnebane med billeder til hver gang, men ellers bliver det f.eks. en sprintbane (eller anden form for løb med tidtagning - og ikke mindst bippene), post-finde-løb, foto-orientering eller andre løbe-lege. Det er kun ungdomslederen, der er til stede som instruktør, så der skal være en voksen med sammen med børnene.

Vi slutter af med noget at drikke samt nogle gulerødder, bananer eller lignende, så der lige er lidt på bunden af maven, inden I skal hjem til aftensmaden. Hvis du vil være med, så er det fint hvis du/I lige ringer til Bodil, inden du møder op til første træning!


Gratis børneløb igen til foråret

Udover Skovcup løb og Skovtrolde-træning kan du også prøve at tage ud til orienteringsløb, da disse ofte har en gratis børnebane med på programmet. Du kan se en oversigt over alle de løb der er i årets løbO-service.dk. Her findes en kalender med indbydelser til alle orienteringsløb i Danmark. I indbydelserne står der, om løbet tilbyder gratis børnebane - og hvornår den er åben.

Retur til toppen af siden

Farum OK's Skovtrolde medlemskab
Som Farum OK Skovtrold får du:

 • Gratis deltagelse i det spændende børneserieløb Skovcuppen (Normalpris uden klubmedlemskab: 25 kr./gang, så du sparer næsten det halve med et medlemskab).
 • Deltagelse i Farum OK’s familiearrangementer gennem året, f.eks. SøndagsmOtion (gratis), sommertur, weekendture, juleløb. Arrangementerne er åbne for hele familien, dog gives et evt. klubtilskud kun til de indmeldte børn.
 • Mulighed for at deltage gratis på de børnebaner, der udbydes ved de fleste konkurrence-orienteringsløb året igennem. Find indbydelser til orienteringsløbene via O-service.dk, eller spørg ungdomslederne.
 • NYT: Skovtrolde-træning de tre onsdage mellem Påske og Skovcup i foråret, og om efteråret mellem den sidste Skovcup og efterårsferien.
 • Samt for de ældste børn i gruppen, dvs. ca. 6-8 år:
  Du kan nu også blive "Lille-FUT" (se menuen t.v.) og deltage i Farum OK’s hyggelige og sjove fredagstræning:
  Du skal nok være omkring 6 år for at have glæde af en fast træningsdag. De yngre har det ofte fint med bare at følge en bestemt aktivitet, såsom Skovcuppen og Skovtrolde-træningen, i kortere perioder ad gangen. For de større børn følger vi Dansk Orienterings-Forbunds ”Aldersrelaterede Trænings Koncept”, og vores fredagstræning er lagt an for de 6-10 årige i gruppen "Lille-FUT ". De må gerne have far eller mor med i starten.

Farum OK's børne- og ungdomsmedlemskaber

Skovtrolde er børn fra 2-8 år. Årsmedlemskabet koster kun 150 kr/år (75 kr/halvår). Du kan også "optjene" det halve års medlemskab ved at deltage 3 gange i sæsonens skovcup (med betaling). Se Indmeldelse nedenfor.
Børn og unge mellem 9 og 21 år betaler 400 kr/år (200 kr/halvår).
Grunden til, at kontingentsatserne skifter det år, barnet fylder 9 år, er at vi skal betale løbsafgift til Dansk Orienterings-Forbund for børnene fra de fylder 9 år.
Du kan læse mere om medlemskab som Lille-FUT (6-10 år) her.

Når børnene er 9-10 år kan de også begynde at deltage i Tekniktræningerne med mere systematisk indlæring af de specielle momenter der gør, at man kan finde hurtigt og sikkert rundt i skoven på egen hånd. Tekniktræningen ledes af vores ungdomstræner, men er både for ungdom og voksne - dvs. alle, der gerne vil blive bedre til at mestre de tekniske finesser i vores sport.
Når de er 11-12 år, skifter de over til gruppen Store-FUT.
Kontingentsatserne finder du her.

Retur til toppen af siden


Sådan gør du:
Indmeldelse og tilmelding til Skovcup

Hvis du vil indmeldes samtidig med at du tilmelder dig til Skovcup, kan du slå to fluer med ét smæk:

 • Tilmeld dig forårets Skovcup ved at du - med hjælp fra dine forældre - udfylder dit Skovcup Pas, som du kan finde her.
  (Der er plads til at tilmelde to børn på blanketten. Skriv "Farum OK" i feltet "Klub").
 • Gem det udfyldte Skovcup Pas på PC'en.
 • Send kopien af dit udfyldte Skovcup Pas til formanden for Farum OK, så sørger han for at du bliver indmeldt i klubben og kan starte gratis til Skovcup løbene:
  Send enten pr. post til: Peter Reinholdt, Pionervej 2, 3.1, 3520 Farum, eller pr. e-mail: formand@farum-ok.dk . Indbetal samtidig 75 kr til klubbens konto.
 • Vores ungdomsafdeling sender så en mail med flere oplysninger inden Skovcuppen starter.
 • Print dit Skovcup Pas og tag det med til Skovcup løbene. Så får du et stempel, hver gang du deltager.
 • Skulle du fortryde medlemskabet når du har prøvet Skovcup, giver du os bare besked. Hvis du kun har deltaget i 1 eller 2 løb, kan du så nøjes med at betale 25 kr/løb og få resten af de 75 kr refunderet.
 • Omvendt, hvis du ikke har meldt dig ind, men har deltaget med betaling i 3 af sæsonens skovcup-løb, har du "optjent" et halvt års medlemskab. Send i så fald kopi af skovcup-passet med din indmelding. Så deltager du også gratis i resten af sæsonens skovcup løb.

Folder Flere oplysninger
Du kan hente en folder her (eller klikke på billedet af folderen her til højre), med de samlede oplysninger, bl.a. en oversigt over forårets løb.

Du er også velkommen til at kontakte ungdomsleder Bodil Karlsmose, formand Peter Reinholdt, eller bestyrelsesmedlem Kit Jørgensen, hvis du har spørgsmål. Se kontaktoplysningerne her.

Desuden kan du finde flere oplysninger om Farum OK's ungdomsafdeling i menuen til venstre.

 

Gå til toppen, hvis du vil udforske andre sider på Farum OK's hjemmeside, eller klik på linket her for at finde os på facebook.

 

 

 


Retur til toppen af siden

Senest rettet den 10/05-2017