- Ungdom -   Motion | Ungdom | Elite | MTB-O | TC Sjælland | Gallerier |
  Farum OK's Skovtrolde
Børne- og U-startside
Info fra lederne
Farum OK's Skovtrolde (2-8 år)
Ungdomstræning (8-12 år)
Ungdomstræning (12-21 år)
Aktivitetsplan
Tekniktræning
Mærkeprøver
Lederne
Links for B-og-U
Kontakt
 
Links til andre nyttige sider:
Om Farum OK
Hvad er Orientering?
Klubdragter
Løbskonto
Kontingent

 

Farum OK's Skovtrolde er klubbens yngste gruppe - børn fra 2 til 8 år.

 

I Skovtrolde aldersgruppen har vi fokus på børns lyst til at være aktive fra de er helt små.
Målet er at fastholde børnenes medfødte interesse for sport og bevægelse gennem sjove og spændende natur-oplevelser.


Vi har aktiviteter i sommerhalvåret. I maj-juni og igen efter sommerferien deltager vi i det spændende børneløb Skovcuppen. Når der ikke er Skovcup har vi sjov træning for skovtroldene. Til forår kommer det til at foregå hver onsdag fra Farum Nordby Børnehus på Regimentsvej 14, 3520 Farum. Se Skovtrolde-træning nedenfor.

På denne side kan du læse om:

 


Skovtrolde-træning - i Farum Lillevang

Skovtroldetræningen er for ungdomsløbere mellem ca. 2 og 8 år. Skovtroldetræningen foregår i Farum Lillevang ved Farum Nordby Børnehus på Regimentsvej 14, 3520 Farum, på onsdage kl. 16.45-17.45.

Skovtrolde-træningen er startet for at dække det behov, der opstod for de allermindste de onsdage i sommerhalvåret udenfor sommerferien, der ligger inden Skovcup-løbene starter (se Skovcup nedenfor) og igen efter at Skovcup-løbene er sluttet.

Træningsdage i foråret:
Datoerne kommer her når foråret nærmer sig!

"Træningen" bliver lagt an på leg og sjove oplevelser. Vi mødes og starter tit med at løbe rundt og finde gemte kegler med klippetænger, løber sprintbane (eller anden form for løb med tidtagning - og ikke mindst bippene) og har også lagt en børnebane med billeder. Det hele bliver afsluttet med lidt at drikke og et stykke frugt eller andet, der lige tager toppen af sulten, inden børnene skal hjem og have aftensmad.


Selvom skovtroldetræningen er et forholdsvist nyt tilbud i klubben er det hurtigt blevet populært – og vi hygger os rigtig meget med det, både børn og voksne. Skovtroldetræningen bliver lavet af vores ungdomsleder, Bodil med hjælp af en af de ældre ungdomsløbere. Der skal være en voksen med sammen med børnene.

 

Du er også velkommen til at komme og prøve nogle gange, selv om du ikke er meldt ind i Farum Orienteringsklub. I er også velkomne til at tage jeres venner med til træningen!


Mere løb: Gratis børneløb forår og efterår

Hvis Skovcup løbene og Skovtrolde-træning slet ikke er nok, kan du også prøve at tage ud til orienteringsløb, da disse ofte har en gratis børnebane med på programmet. Du kan se en oversigt over alle de løb der er i årets løbO-service.dk. Her findes en kalender med indbydelser til alle orienteringsløb i Danmark. I indbydelserne står der, om løbet tilbyder gratis børnebane - og hvornår den er åben.
Desuden er der også altid en børnebane ved SøndagsmOtions løbene, der finder sted i de lokale skove mellem Nytår og Påske. Dem vil du kunne finde i sæsonen via kalenderen på forsiden af hjemmesiden.

Retur til toppen af siden

Farum OK's Skovtrolde medlemskab
Som Farum OK Skovtrold får du:

 • Gratis deltagelse i det spændende børneserieløb Skovcuppen (Normalpris uden klubmedlemskab: 25 kr./gang, så du sparer næsten det halve med et medlemskab).
 • Deltagelse i Farum OK’s familiearrangementer gennem året, f.eks. SøndagsmOtion (gratis), sommertur, weekendture, juleløb. Arrangementerne er åbne for hele familien, dog gives et evt. klubtilskud kun til de indmeldte børn.
 • Mulighed for at deltage gratis på de børnebaner, der udbydes ved de fleste konkurrence-orienteringsløb året igennem. Find indbydelser til orienteringsløbene via O-service.dk, eller spørg ungdomslederne.
 • Skovtrolde-træning de onsdage, der ligger mellem Påske og Skovcup i foråret, og om efteråret mellem den sidste Skovcup og efterårsferien.
 • Samt for de ældste børn i gruppen, dvs. ca. 7-8 år:
  Du kan nu også deltage i Farum OK’s hyggelige og sjove storbørnetræning:
  Du skal nok være omkring 7-8 år for at have glæde af en fast træningsdag. De yngre har det ofte fint med bare at følge en bestemt aktivitet, såsom Skovcuppen og Skovtrolde-træningen, i kortere perioder ad gangen. For de større børn følger vi Dansk Orienterings-Forbunds ”Aldersrelaterede Trænings Koncept”. Du må gerne have far eller mor med i starten.
 • Fra ca. 10 årsalderen kan man så begynde at deltage i torsdags Tekniktræningen for store børn, unge og voksne.

 • Du kan indmelde dig ved at udfylde og indsende Indmeldelsesblanketten.

Farum OK's børne- og ungdomsmedlemskaber

 • Skovtrolde er børn fra 2-8 år. Årsmedlemskabet koster kun 150 kr/år (75 kr/halvår). Du kan også "opspare" det næste halve års medlemskab ved at deltage 3 gange i sæsonens skovcup eller fire gange i SøndagsmOtion (i begge tilfælde med betaling).
 • Børn og unge mellem 9 og 21 år betaler 400 kr/år (200 kr/halvår).
  Se Indmeldelse nedenfor.
  Grunden til at kontingentsatserne skifter det år barnet fylder 9 år, er at vi skal betale løbsafgift til Dansk Orienterings-Forbund for børnene fra de fylder 9 år. Den yngste konkurrenceklasse ved orienteringsløb er for børn op til 10 år.
  Klik her for at læse mere om ungdomstræning for de 6-12 årige.
 • Når børnene er 8-10 år kan de også begynde at deltage i Tekniktræningerne med mere systematisk indlæring af de specielle momenter der gør, at man kan finde hurtigt og sikkert rundt i skoven på egen hånd. Tekniktræningen ledes af vores ungdomstræner, men er både for ungdom og voksne - dvs. alle, der gerne vil blive bedre til at mestre de tekniske finesser i vores sport.

Indmeldelse
Du kan indmelde dig ved at udfylde og indsende Indmeldelsesblanketten.
Kontingentsatserne finder du her.

Retur til toppen af siden


Skovcuppen

SkovcupSkovcup er et løb kun for børn, og det foregår over 4-6 onsdage om foråret og 3-5 onsdage om efteråret. Det er klubber i Nordsjælland, der er gået sammen om at lave Skovcup, så det foregår i forskellige skove, men som oftest i nærheden af Farum.

Om foråret slutter sæsonen af med en Skovcup-finale, hvor der (for de større børn) bliver konkurreret med tidtagning og klub-konkurrence.

Hvordan foregår et Skovcup-løb?
Man kan bare møde op i den pågældende skov og starte mellem kl. 16.30 og 17.45.
Der er fire forskellige baner. Banen for helt små børn og nybegyndere (i følge med forældre) er hele vejen afmærket i skoven. De større og mere øvede børn kan deltage på baner, hvor man selv skal finde vej ad stier og ind gennem terrænet.

Der kommer typisk op mod 100 deltagere til Skovcup.
Der er poster med klippetænger på alle banerne.

For de små er der også et billede af en tegneserie figur, et dyr eller lignende på posten. På hver post gælder det så for barnet om at finde det tilsvarende lille billede på det kontrolkort, de har fået med rundt, og bruge klippetangen til at klippe et kontrolmærke i billedet på kontrolkortet. De fleste børn synes det er en spændende "skattejagt", men ofte kan sjove pinde, spændende insekter eller grankogler undervejs forårsage, at turen tager længere tid end man umiddelbart har planlagt smile.

Der er også en lille sprintbane med elektronisk tidtagning, som altid er rigtig populær.

Efter løbet er der frugt eller brød og vand/saft til børnene, så mange vælger den dag at gøre lidt mindre ud af aftensmaden.

Hvis man gennemfører over halvdelen af løbene i efterårssæsonen, eller i forårssæsonen, får man også en lille præmie ved det sidste løb.

Tilmelding: Er ikke strengt nødvendig, men når løbene nærmer sig, vil Farum OK's skovtrolde kunne printe deres Skovcup-pas herfra og møde velforberedte frem fra første gang smile!
Hvis du ikke er medlem og også gerne vil meldes ind, kan dine forældre nemmest gøre det ved at udfylde Indmeldelsesblanketten for dig.

Retur til toppen af siden

Du er velkommen til at spørge

Der er ofte mange spørgsmål, man gerne vil have svar på, når man prøver en ny sportsgren med sine børn. Når du kommer frem til startstedet er der opsat skilte, der fortæller hvordan du kommer i gang med løbet. Farum OK’s ungdomstrænere er der også det meste af tiden og kan svare på dine spørgsmål, hvis du kommer i tvivl om noget. Du kan kende os på Farum OK-beachflaget og Skovtrolde maskotten (den fra siden her, selv om han nu optræder i flot Farum-OK tøj smil), der vil være med ude hver gang. Hvis vi undtagelsesvist lige selv er i skoven med nogle børn, når du kommer frem, er arrangørerne fra Skovcup også altid klar til at vejlede.

LÆS mere om tider, mødesteder og indhold på skovcup.dk.Folder

Flere oplysninger
Nå vi nærmer os enten næste forårs- eller efterårssæson kan du hente den nye sæsons folder her (eller klikke på billedet af folderen her til højre), med de samlede oplysninger om Skovcup, bl.a. en oversigt over forårets løb.

Du er velkommen til at kontakte ungdomsleder Bodil Karlsmose, formand Peter Reinholdt, eller bestyrelsesmedlem Kit Jørgensen, hvis du har spørgsmål. Se kontaktoplysningerne her.

Gå til toppen, hvis du vil udforske andre sider på Farum OK's hjemmeside, eller klik på linket her for at finde os på facebook.

Senest rettet den 3/2-2020